Telefon-rådgivning

Tidsbestilling til samtale: dag, aften og i weekenden på tel. 2855 9456

Et overkommeligt første skridt – samtale til nye indsigter

Måske handler det om, at du lige nu har brug for, at der er en, der vil lytte til dig og det, der fylder i dit liv. Måske har du aldrig talt med nogen om det før! Du kender sikkert følelsen af, at du først rigtig finder ud af, hvad du mener om en sag, når du formulerer det for andre?

TELEFON-RÅDGIVNING

I en telefon-rådgivning handler det ofte om de udfordringer og problemstillinger du står i lige nu, som pårørende til en person med en demenssygdom. Du kan også få rådgivning – uden at dit familiemedlem, veninde eller ven har en diagnose.

  • Viden om demens og demenssygdomme
  • Vejledning omkring udredning
  • Hvor kan du få hjælp
  • Hjælp til at skabe overblik over din/jeres situation 
  • Samarbejde med og hjælp til at komme videre i behandlingssystemet
  • Støttemuligheder – kommunale ydelser og tilbud ved førtidspension
  • Hvis du/ eller din ægtefælle stadig er på arbejdsmarkedet
  • Vanskelige dilemmaer, udfordringer og situationer som pårørende
  • Kommunikation – når den er blevet svær
  • Pleje og omsorg
  • Rådgivning – også uden en diagnose
  • Litteratur

I rådgivningen giver jeg dig viden og sparring om de problemer og udfordringer du møder som pårørende til en person, der er ramt af en demens sygdom. Jeg lytter til dig og ud fra min faglighed og erfaring, giver jeg dig støtte og hjælp til selvhjælp. Så du bliver bedre i stand til at gå videre i dit liv og håndtere de problemer, du har henvendt dig om.

Du kan have god brug af telefon-rådgivning, hvis du har et akut opstået problem og behov for at tale med en udenforstående. Det kan også være, at du længe har tænkt: Jeg skal have hjælp, og nu skal det bare være.


Rådgivning på mobilen er effektiv, hvis du har brug for en uformel måde at undersøge en problemstilling på. Måske føler du ikke behov for terapi, men mere for en samtale hvor du bliver lyttet til, får et relevant råd eller feedback fra en professionel.


Måske er telefonen den bedste løsning, fordi du ikke lige bor i nærheden af min klinik i Arden. Det kan også være, at du har andre grunde til, at telefon-rådgivning er den bedste løsning for dig. Du er anonym og jeg har tavshedspligt.

Du kan i de fleste tilfælde få en aftale med mig indenfor få dage – og måske endda på selve dagen. 

Send en sms: Du kan bestille telefon-rådgivning ved at sende en sms til tel. 2855 9456 og spørge, om jeg har tid. 

 

Send en mail: Skriv til ags@itsus.dk og spørg om jeg har tid til telefon-rådgivning. Du må gerne foreslå gerne nogle tidspunkter, hvor du kan tale. Jeg svarer inden for to døgn.

Det er vigtigt at bevare det gode liv trods sygdom i familien.

SOM PÅRØRENDE ER DU SELV RAMT

Det er både hårdt og opslidende at være pårørende til et menneske med en demens sygdom. Mange kommer til at fokusere så meget på at hjælpe og støtte deres kære, at de glemmer at passe på sig selv. Men det er afgørende at passe på sig selv og gøre noget, der giver én energi og et pusterum. Ellers er der risiko for, at du selv brænder ud.

 

Fire forebyggende råd til, hvordan du undgår at blive for belastet som pårørende.
1. Se den dårlige samvittighed som en følelse – ikke et pejlemærke
2. Overvej, hvordan du er sammen med din kære
3. Hold fast i dit sociale liv
4. Sæt ting i kalenderen, som giver dig energi

VIDEN OM DEMENS OG DEMENSSYGDOM

Bliv meget klogere på demenssygdommen og det at være pårørende. Få hjælp til at finde rundt i ord og begreber om sygdommen i artiklen “Pårørende til et menneske med demen”.

 

Skrevet af Anneke Baerends-Dapper, Psykolog og specialist gerontologi.