Privat støtte til pårørende til en person med en demenssygdom

– når forandring og tab er blevet et vilkår

Privat rådgivning, støtte og terapi til pårørende til et menneske med en demenssygdom.

En demenssygdom kan medføre mange spørgsmål og stor usikkerhed.

Det kan derfor være godt at tale med en, som kender til sygdommen og det at være pårørende.

Demens-rådgivning
Anne-Grethe Svanlundh

Psykoterapeut & sygeplejerske

  • Er du usikker på om din partner, familiemedlem eller ven er syg og behøver professionel hjælp?
  • Er der allerede stillet en diagnose – og farer du vild i hospitalet eller lægens faglige ord, eller er du i tvivl om hvor og hvem der kan hjælpe dig.
  • Måske er du havnet her på min side, fordi du føler dig slidt, kæmper med stress, angst, sorg eller har store bekymringer som følge af at være pårørende til et menneske med demens.


Så kan jeg hjælpe dig – jeg tilbyder personlig støtte, professionel rådgivning, samtaler og terapi for at hjælpe dig igennem en udfordrende tid.

Vi er alle pårørende

Vi mennesker har mange fælles livsvilkår. Et af de mest betydningsfulde er, at vi alle er pårørende.

Kontakt mig på: 28559456
eller skriv på: ags@itsus.dk

Ingen af os er ikke uddannet til at være pårørende, det er et livsvilkår, som rammer de allerfleste af os. Når et menneske vi er tæt på, bliver alvorlig syg, bliver vi følelsesmæssigt berørte. Vi kan ikke lade være, vi er jo inde på livet af hinanden. Så vores pårørendes lykke og ulykke giver anledning til vores egen oplevelse af lykke og ulykkelighed. Sådan er det at være menneske.

 

Når et kært familiemedlem bliver syg, får en demensdiagnose, så bliver vi pårørende. Selvom vi hele vores liv, indtil nu, har været ægtefælle, samlever, søn, datter, bror, søster osv. Vi får brug for hjælp til at være i det, så vi samtidig kan blive ved med at udfylde andre roller i vores liv, som at være ægtefælle, samlever, søster, bror, kollega, bror osv.

Grundlaget for mit arbejde som rådgiver og terapeut

Jeg tilbyder sundheds-professionel støtte, rådgivning og samtale- terapi med udgangspunkt i din livssituation.

Jeg kan give dig min faglige og personlige erfaring og give dig styrke, håb – og noget at følge. Jeg er faglig rådgiver inden for demens og psykoterapeut med speciel viden, om hvordan det er at være pårørende til et menneske med en demens sygdom.


Det vigtigste for mig som rådgiver og terapeut er at støtte dig i at få en øget forståelse af din egen situation. Jeg har erfaring for, at når du som pårørende er presset på alle områder i dit liv, så har du først brug for indsigt i, hvad der foregår omkring dig. Støtte til at finde de kræfter, der skal til, for at du klarer dig bedst muligt, i den situation du er i.


Du får også brug for støtte til at finde frirum i hverdagen og hjælp til at klarlægge de opgaver, hvor andre kan træde hjælpende til og aflaste dig.

Senere kan du have brug for forklaringer og samtale om dine blandede følelser, kropsreaktioner på din livssituation, og tale om det kaos, du måske befinder dig.

Du vil have brug for forskellig form for støtte, omsorg og samtale i forhold til, hvor du er i din livssituation, og hvor din ægtefælle er i sin livssituation.


SÅDAN KAN JEG HJÆLPE OG DRAGE OMSORG FOR DIG

Som psykoterapeut er jeg både optaget af individet og dets eksistentielle problemstillinger, samt af helt lavpraktiske emner som at skabe sig en god hverdag. Ligesom jeg arbejder med fokus på relationerne, vores indvirken på hinanden og de udfordringer, der opstår i samarbejdet i forskellige sammenhænge i vores liv. Min fornemste opgave er at få dig tilbage til dine egne ressourcer.


Kontakt mig og lad os sammen finde en løsning, der kan lette din rolle som pårørende.

Jeg er ikke optaget af diagnoser men af mennesker – at give dig viden og værktøjer, der skaber ægte forandring.